Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 11:11 - Шосе 66
Автор: looklikerain Категория: Изкуство   
Прочетен: 3741 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 11.11.2010 12:00


 Алек обичаше да шофира сам. Харесваше му скоростта, смяната на пейзажа, уюта на на колата, към която таеше почти еротични чувства. Дори музиката по време на път звучеше различно. Затова когато го поканиха да гостува на приятели край морето за уикенда, не се колеба. Мечтаеше да избяга от ежедневието, от изтощителната жега на прашния град, от себе си.

Рано сутринта мина през автомивката. Искаше малката му, не нова, но мощна спортна кола да отразява слънцето и да се слива с отблясъците на нажежената магистрала. Искаше мускулите на металното й тяло да внушават респект и да подсказват характер. Обеща си да кара с прилична скорост, сложи тъмните очила - по правило сънцето винаги беше в очите на шофьора - и пусна любимия си диск за пътуване. Крис Риа, Дайър Стрейтс, Би Би Кинг – спокойна, релаксираща музика, която го зареждаше, без да го приспива.

Стотина километра по-късно го видя за пръв път. Стар, раздрънкан камион с полуизтрити рекламни надписи и много ръжда по ремаркето. Влачеше се по междуградски път с има-няма шейсет и Алек го изпревари, въпреки че пътната маркировка не разрешаваше. Кой знае защо, му стана мъчно за шофьора на тази гробница. Какво ли е да се тресеш в тази антика? Сто процента нямаше климатик, а жегата започваше да става непоносима. Скоро обаче заряза тъжните мисли. С напредването на деня придвижването ставаше все по-трудно, четири коли пред него се влачеха зад два тира, които почти се бяха качили един върху друг, а насрещното движение беше адско. Класическа ситуация, а ченгетата малко по-натам решиха да спрат точно него.

Той почти се зарадва. Поне щеше да се откачи от хорцето. Полицаите бяха досадни, но възпитани и точно когато му пожелаваха добър път, той забеляза, че ръждясалата гробница раздвижи въздуха край тях.

Две минути по-късно го изпревари и забрави. Пътуването се оказа доста по-дълго, от колкото очакваше и по обяд спря уморен да хапне. Когато отново подкара осичката си, удивен забеляза на хоризонта ръждясалия гръб на старата катафалка. Влачеше се в полупланинският район, без да бърза, видимостта граничеше с нула, дупките бяха повече от тези по швейцарско сирене, а пътят - толкова тесен, че колите се разминаваха, почти отърквайки се една в друга.

Известно време се повлачи зад него. Опитваше да изпревари, но отсреща винаги идваше нещо. Изнерви се. Ядоса се на стария си приятел без климатик и точно се чудеше дали да не надуе клаксона, когато трошката присветна няколко пъти с ляв мигач. Алек се зарадва. Оня излезе пич. Съгласно светлинната азбука на шофьора му даваше знак, че отсреща е чисто и може да го изпревари.

Наду газта, ухили се и заобикаляйки познайника си, се оказа лице в лице, броня срещу броня с огромен, безкраен ТИР. Наби спрачки. Онзи отсреща – също...

Свести се в канавката. Сърцето му биеше лудо. За секунда беше видял Смърт, беше я усетил, почувствал, вкусил. Ужасът беше неописуем.

Оказа се, че по някога Тя пътува с ръждясали катафалки.







Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Страхотно!
11.11.2010 11:59
Много ми хареса, браво! И благодаря за хепи енда:)))
цитирай
2. анонимен - Hate
11.11.2010 12:00
Ей, Психарко:) Корема ми се сви на топка...кикики
цитирай
3. looklikerain - Е, стига
11.11.2010 12:06
Само веднъж съм убивала героя, не е честно да се съмнявате в добрите ми намерения :)
цитирай
4. kite333 - Добре е хареса ми. Даже можеше и да ...
19.05.2011 09:11
Добре е хареса ми .Даже можеше и да умре героят за по-драматично.
Какво толкова ..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: looklikerain
Категория: Лични дневници
Прочетен: 266118
Постинги: 82
Коментари: 264
Гласове: 2865