Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2008 14:31 - Хроники на предизвестената смърт
Автор: looklikerain Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1909 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 11.03.2008 10:43


Вчера знамената не бяха свалени наполовина. Чудя се защо. В държава, където преобладава застаряващото население, за всеки потенциален данъкоплатец трябва да се тъжи. Иначе как, г-н Президент, ще платите заплатите на личния си готвач, прислуга и охрана? Въпреки, че схема за борба със застаряването има. Нарича се Здравеопазване. Чудесен елиминатор за старите кучета – на лекарите не се плаща, а те не се грижат за болните и бедните.

Живеем във феодална държава като крепостни селяни. Овластените режат уши и разполагат с живота ни безнаказано. Те притежават полицията, която според мен е частно предприятие в служба на престъпните интереси. Зле платените полицаи излизат по-евтино от елитните охранители. Силните на деня имат на разположение и няколко депутата, изработващи закони за тях, а безпорен хит на пазара са общинските съветници и кметовете. След влизането ни в европейския съюз цените на имотите скочиха неимоверно и сега прането на пари и облагородяването на сенчестата икономика не може да мине без стабилни и по-крупни от всякога инвестиции в недвижимости. Апетитните незастроени парцели в централните градски части и особено в девствени местности изчезват със скоростта на светлината.

Залисани в преразпределянето на последните държавни блага, държавниците съвсем се самозабравиха. Не мога да повярвам, че след безбройните правителствени грешки няма нито една подадена оставка. В Япония се самоубиват за много по-дребни пропуски. Тук говорим за груби гафове с очевидни виновници и нито един наказан. Грозно, безпардонно и нелицеприятно поведение на вдебилени и неживеещи в нашата реалност хора. Не се сещам за министерство без изцепка, като личната ми фаворитка е г-жа Етем. Сладурана. А незаменими хора няма, това трябва да го знаят и спонсориращите това правителство и логично е досега на сцената да са изгряли нови лица с чисти досиета. Обаче. Нека му е гадно на избирателя, нека знае кой дърпа конците.

Последната трагедия е в сектора на транспорта. Лошото състояние на БДЖ е стара държавна политика. Датира от времето, когато синът на министър Краус си присвои голяма част от предприятията на Автотранспорт. Сега платежоспособното население пътува с частни автобусни линии, а студенти, войници и пенсионери предпочитат БДЖ като по-евтина алтернатива. Държавата умишлено избягва да налива средства в железниците. Влаковете си вървят и това до момента беше най-важното. Да, но вече освен стари, са и опасни. В сектора на транспорта пари се наливаха единствено за изграждане на нови пътища. Чудесно, но още в училище учехме, че най-евтиния транспорт е водния, след това железопътния и т.н. Схващате, освен високи данъци и скъп ток поредния абсурд който ни се налага да търпим е скъп транспорт. Всичко в името на нечии интереси и никога в наш собствен. Напоследък модерното извинение за това е, че сме европейци. Ха-ха.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kremak - .
04.03.2008 15:13
Много точен анализ...поздрави!!..но ето че дочувам ..едвам сдържания менторски тон:"трябва да гледаме и мислим положително, скъпи сънародници"...еех..как "обичам" да мисля положително от малък още.. и лозунги за наивници..
цитирай
2. looklikerain - kremak,
04.03.2008 20:06
Можем само да си пожелаем един ден ние да сме слепите... т.е. да сме достатъчно добре, че да не забелязваме тези "отпред". До тогава - сатира и забава : )
цитирай
3. ahmeddogan - мне
07.03.2008 16:40
не така, етем е нашият тотем:)
цитирай
4. looklikerain - Не тотем,
11.03.2008 10:45
а пътеводна светлина. На някакъв кмет му свършила тоалетната хартия и й подарил звезда
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: looklikerain
Категория: Лични дневници
Прочетен: 266262
Постинги: 82
Коментари: 264
Гласове: 2865