Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 09:57 - Световната конспирация
Автор: looklikerain Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4992 Коментари: 10 Гласове:
2



Винаги много дразнещо впечатление ми е правило, когато заговори някой политик от екрана и започне: „ Те така, Те иначе...“. Същото важи и за повечето интервюта, в които са включени изказвания на обикновени минувачи.

Кои са тези Те? Защо никой не ги назовава поименно? Тррябва ли да се страхуваме при споменаването на Те? С днешният постинг мисля да внеса малко светлина и много сенки по въпроса.

Преди време, зяпайки Viasat Explorer, попаднах на филмче, което доказваше участието на американска банка в Холокоста. Банкерите, оказва се, са стимулирали прибирането в лагери на своите клиенти, в резултат на което, докато банките по цял свят са фалирали, те са се замогнали невероятно. Фокусът на предаването беше насочен към това дали и как да бъдат върнати парите, докато аз бях втрещена от безморалността на тяхното деяние.

Като продължение на темата наскоро прочетох книгата на Никола М. Николов „Светът под микроскоп“. Авторът, поддръжник на теорията, че ционистко общество контролира световният ред, предоставя интересен поглед към световната история. Ще поразкажа малко от съдържанието. / http://novred.narod.ru/ /

Според него, цялата световна история е плод на конспирациите на тайно общество, наследник на претенденти за чистокръвна еврейска раса. Движено от девиза „Ред след хаоса“, то цели създаването на нов световен ред с добре дирижиран хаос, поддържан с много, много пари. Примерно Втората световна война е протекла по следният сценарий: Ленин /после Сталин, поддържан от подставени лица/ и Хитлер, които, както е известно, са с еврейска кръв, повеждат масите в умело измислен сблъсък между фашизъм и комунизъм за създаване на абсолютен хаос. Целта е прочистване от нечистокръвни и всякакви други паразити и създаване на нов световен ред. Друга рожба на световният хаос тогава е създаването на държавата Израел през 1948г.

Следствие от него е и днешната реалност, а именно поставяне на цялата световна икономика под една шапка, под която е управляваният от тайното общество на свръхбогатите „Международен валутен фонд“ /пари/, а също така ООН /войска/ и всички институции, целящи световна глобализация и национално обезличаване. / http://web.hit.bg/bgsviat/Materiali/evroprevrat.html /.

Бъдеща цел на тайното общество е противопоставянето на християнство и мюсулманство, като накрая ще бъде създадена една обща Световна религиозна организация. Разбира се, Ватикана и папата са вербувани и подчинени на оргазизацията.

Според автора новият световен ред скоро ще застигне САЩ, където в момента се създава, разбира се, пълен хаос. Междувременно за да се държат хората в страх, ще бъдат подклаждани конфликти по цял свят и ще бъдат пускани изкуствено създадени вируси. Стига се и по-далече, като се казва, че се подготвят концлагери /за тях е приложена карта/ за сломяване на съпротивата. Имайте предвид, че книгата е писана преди 1997 г.

В същото четиво се подчертава, че рокмузиката и телевизията са създадени за хипноза и промиване на мозъците.


Абсолютни фантасмагории, нали?


За да засиля конспирацията, ще задам следните въпроси:

Какво имат предвид братя Уашовски, наричайки обетованият град на последните оцелели в „Матрицата“ Zion?

Боб Марли ционист ли е /заради песента „Iron, lion, Zion”/?

Папата, подбрал произведенията в Библията, бил ли е подчинен на ционистите? „Откровението на Йоан“ плод на болен ум ли е, или кодиран план?

Дан Браун умишлено ли представя Меровингите /чистокръвните/ като жертви в „Шифъра на Леонардо“?

Продуцентът на най-популярните сериали Брукхаймер хипнотизира ли ни пред телевизора?

Унищожаването на Ордена на тамплиерите има ли нещо общо с тайните общества? / Както знаем, под влияние на папа Климент V разореният и продажен френски крал Филип Хубави избива кръстоносците, които въпреки обета си за бедност са най-големите лихвари т.е. банкери в Европа. По-късно с лихварство се занимават само евреи, тъй като според Ватикана това е срамен занаят за един християнин – виж „Венецианският търговец“, Шекспир/.

Кой поддържа монопола на Майкрософт и следи ли някой в нета дали имам малки мръсни тайни?

Случайно ли рестартира компютъра ми преди малко?

КОЙ ЗВЪНИ НА ВРАТАТА?

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. looklikerain - Ето още малко по темата
26.10.2009 09:58
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2532591
На това попаднах, докато подготвях днешният материал.
цитирай
2. анонимен - Милена (Меми)
26.10.2009 14:47
Хах, страхотен постинг! Ама разбира се, че световна конспирация и Нов световен ред съществуват, ама разбира се, че в тази игра ние сме мишките, но все пак докато имаме глави и ги използваме, няма толкова страшно:) Важното е да не попадаме чак във всички, заложени ни на всяка крачка, капани. Не! на глобализацията и индустрията, Да! на екологията и натурализма:)) Не! на подслушване на телефоните и ел. ни поща, Да! на независимостта от банките...:)
О, наистина ли ти се рестатира компютъра? Ужас!:)
цитирай
3. elensia - Моят компютър
26.10.2009 18:54
се рестартира, защото в него живеят малки духчета ;)
Забрави да включиш Нострадамус в списъка :)
цитирай
4. totenlicht - а автора дава ли отговор на тотва, ...
27.10.2009 10:36
а автора дава ли отговор на тотва, какво ще стане през 2012г.? :)
цитирай
5. looklikerain - Какво да кажа
27.10.2009 14:08
Параноята е вредна.
Иначе автора заклеймява гадния Хегел, заради който влязох в спор с професора по философия. Виж, че Битълс са сатанисти не ми допадна.
цитирай
6. krasunata - Великият конспиратор
04.11.2009 09:25
Предпазливостта понякога се бърка с параноя, макар че при някои хора предпазливостта може да е отключващ симптом :)
looklikerain написа:
Параноята е вредна...

Мога с радост да кажа с известна сигурност, че Великият конспиратор още не се е родил. Светът още не си е намерил Майстора.
Идеята за конспирация е част от ума на малките хора, малките граждани, малките нации, когато Големите се занимават с тях и си ги разпределят. Една такава идея за конспирация е и теорията за геополитическата шахматна дъска ... Винаги ми се е искало да попитам Збигнев Бжежински защо бедуините не се занимават с теории на конспирацията (например с идеите за края на света)? Или аборигените? Пигмеите? Те просто са свободни от конспиративни идеи - никой не се занимава с тях, нали? Само разни мислители си блъскат главата над техните митологии и език...
Все още ми се струва, че т.нар. конспиратори (в случая фантазията за някакви всемогъщи "Те", произведена в главата на даден "теоретик" на конспирацията) действат на принципа на последващото противодействие - става нещо и те започват да мислят как да се справят... чиста проба корпоративен анализ :) Последните двадесет години се заговори за превенция срещу Хаоса - тогава т.нар. конспиратори ще могат да предвиждат с определена точност събитията, познанието за човека ще даде нови измерения на корпоративния анализ :)
Моето мнение е, че колкото и да се стараят хората да трупат аналитично знание и умения за предвиждане, винаги съществуването си остава един ноумен, нещо, много по-голямо от нашия ум и възможности, дори и всички мозъци да бъдат впрегнати в разбирането му...
Оптимист съм някак си след тези дълги изречения, че т.нар. "световна конспирация" може да взима жертви (най-вече да превръща някои хора в параноици, как хубаво се римува с политици), но не може да победи Неизвестното. Колкото по-Неизвестно, толкова по-добре... :)))))))))))))))))))
цитирай
7. looklikerain - Хм
05.11.2009 11:56
Спред мен няма нужда да си конспиратор, за да познаваш човешката природа. А поуките от историята наистина обикновен човек като мен едва ли може да използва в ежедневието.
Истината е, че един от най-добрите анализи на човешката природа открих в "Есенциите" на Витулкас. Още по-чудесното при него е, че използва това знание да лекува. Към нещо такова мисля, че е най-рационално да се насочва човешката енергия.
цитирай
8. krasunata - според едно актуално изследване на едни мои колеги
06.11.2009 10:09
Всички, които не са позитивно настроени към света (т.е. оптимисти), са психично болни (психопати, емоционално нестабилни), а подозрителните, съмняващите се, несъгласните с постиженията на Прогреса и неприемащите обществените дадености като нещо добро - параноици, теоретици, вредни скептици и прочее. Как да не се съгласиш с едно такава позитивна постановка :))))))))))))))))))))))) just take a look at the clouds and say what you're seeing, ask the trees what is good according them, hang the birds softly and listen to their songs :)
цитирай
9. анонимен - до krasunata
25.03.2010 16:37
Много трудолюбиво. Много!
Все пак хубаво е, че все още някой се стреми да отрече очевидното. Скоро нуждата от такива манипулации ще изчезне съвсем.
цитирай
10. looklikerain - Карл Юнг е казал
25.03.2010 17:09
"Покажете ми един нормален и аз ще го излекувам".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: looklikerain
Категория: Лични дневници
Прочетен: 266280
Постинги: 82
Коментари: 264
Гласове: 2865